معرفی آزمون TOEFL (آزمون تافل) – شرایط و هزینه ها

آزمون تافل

آزمون تافل (TOEFL) یکی از شناخته‌ شده‌ترین و در عین ‌حال معتبرترین آزمون‌های استاندارد مهارت زبان انگلیسی در سراسر دنیا است. بدون تردید این آزمون جایگاهی برجسته برای سنجش مهارت‌های زبانی در کشورهای انگلیسی ‌زبان و بسیاری از دانشگاه‌ها و مؤسسات علمی دنیا دارد. در عین ‌حال برای مهاجرت به کشورهای انگلیسی ‌زبان از قبیل انواع روش‌های مهاجرت به کانادا و آمریکا ارائه مدرک قبولی در این آزمون سودمند است.

آزمون تافل در سطحی استاندارد و برای تعیین تسلط داوطلبین در مهارت‌های اصلی شامل خواندن، شنیدن، نوشتن و صحبت کردن طراحی‌ شده است. این آزمون ساختار دانشگاهی دارد، اما سطح برگزاری آن برای بسیاری از مشاغل نیز کاربردی است.

نمره کلی آزمون تافل (TOEFL) با توجه به کسب نمره در ۴ مهارت اصلی از ۰ تا ۱۲۰ محاسبه می‌شود. این آزمون در دو سطح PBT و IBT برگزار شده و به ‌عنوان یک معیار برای پذیرش ویزای دانشجویی معرفی شده ‌است. در این مقاله از گروه تاپ سولوشن به بررسی کامل از نحوه ثبت نام تا آمادگی و اجرا آزمون تافل می‌پردازیم. در عین برای ارائه هر نوع خدمات مهاجرت می‌توانید از کارشناسان ما در گروه تاپ سولوشن بهرمند شوید.

آزمون تافل - 2

اعتبار آزمون تافل چه مقدار است؟

آزمون تافل در کنار آزمون آیلتس معتبرترین آزمون‌های زبان انگلیسی هستند که با رویکرد بین‌المللی برگزار می‌شوند. این بدان معنی است که تمامی کشورهای انگلیسی‌ زبان از قبیل آمریکا، کانادا، استرالیا و خود انگلستان ارائه نمره قبولی این آزمون را معتبر می‌دانند.

از طرفی تافل آزمون استاندارد ساختار دانشگاهی در کشورهای انگلیسی‌ زبان است. به ‌این ‌ترتیب معتبرترین مدرک زبان برای اخذ ویزای تحصیلی در دانشگاه‌های انگلیسی‌ زبان سراسر دنیا محسوب می‌شود. از تحصیل کارشناسی در کانادا تا حضور در سطح دانشگاهی کشور آمریکا و… به ارائه نمره قبولی این آزمون و یا آزمون آیلتس نیاز دارید.

در سمت دیگر ماجرا آزمون تافل استانداردترین نوع آزمون سنجش مهارت‌های زبان انگلیسی برای زندگی روزمره است. همین نکته کافی است تا مورد توجه بسیاری از برنامه‌های مهاجرتی برای کسب‌وکار و زندگی در کشورهای انگلیسی ‌زبان تبدیل شود. بسیاری از برنامه‌های جاب آفر کانادا و آمریکا جهت پذیرش مشاغل حرفه‌ای و سطح بالا در آن کشورها ارائه مدرک این آزمون را الزامی کرده‌اند.

انواع آزمون تافل چه هستند؟ چه تفاوت‌هایی دارند؟

انواع آزمون تافل فقط در نحوه برگزاری متفاوت هستند که به قرار زیر در دو نوع آزمون TOEFL PBT و TOEFL IBT دسته‌ بندی می‌شوند. این دو نوع آزمون به قرار زیر هستند:

  • آزمون تافل TOEFL PBT: این آزمون کاملاً سنتی و با استفاده از قلم و کاغذ برای سنجش ۴ مهارت اصلی grammer، Listening، Writing و Reading انجام می‌شود. داوطلبین TOEFL PBT باید قلم ‌به ‌دست تمامی سوالات را بر روی کاغذ پاسخ دهند. در کل این روش برای شرایطی که دسترسی به اینترنت محدود است، مناسب است و در حال ‌حاضر با توسعه روش اینترنتی اندکی در حاشیه قرار گرفته است. آزمون تافل TOEFL PBT در هر ۴ مهارت اصلی برگزار شده و امتیاز آن در حد فاصل ۳۱۰ الی ۶۷۷ قرار می‌گیرد. در عین ‌حال نمره قبولی این آزمون مورد تأیید بسیاری از دانشگاه‌های سراسر دنیا است.
  • آزمون تافل TOEFL IBT: روش برگزاری آنلاین آزمون تافل است که از طریق لابراتوار رایانه‌ای و برای هر داوطلب جداگانه برگزار می‌شود. این آزمون کاملاً آنلاین اجرا شده و قاعدتاً در صورت تأخیر، داوطلبین فرصت شرکت در آن را از دست خواهند داد. تافل IBT نیز در هر ۴ مهارت اصلی و در مدت زمان ۴ ساعت برگزار می‌شود. زمان هر بخش این آزمون نیز حدوداً ۶۰ دقیقه است. اما ترتیب برگزاری آزمون‌ها به یک‌باره و پشت‌ سر هم نیست. در عین ‌حال جدول زمانی برگزاری این آزمون از قبل تدوین خواهد شد و داوطلبین می‌توانند با توجه به جدول اعلام شده برای ثبت‌نام و شرکت در این آزمون اقدام نمایند.

تافل PBT و IBT چه تفاوت‌هایی دارند؟

مهمترین تفاوت، در روش برگزاری این دو آزمون تافل است. چرا که PBT به روش کاملاً سنتی و روی کاغذ پاسخ داده می‌شود؛ اما برای IBT یک ساختار آنلاین پیش ‌بینی ‌شده است. آزمون PBT دارای ۴ بخش اصلی Listening (شنیدن)، Grammer (گرامر)، Reading (خواندن) و Writing (نوشتن) است. اما در این آزمون از بخش Speaking استفاده نشده است.

در مقابل IBT قرار دارد که به لطف برگزاری به روش آنلاین امکان ارائه آزمون Speaking فراهم است. در نتیجه اگر در سطح IBT اقدام می‌کنید، لازم است تا مهارت‌های صحبت کردن خود را تقویت کنید. در عین ‌حال بخش Grammer (گرامر) در سطح IBT حذف شده ‌است و ارزیابی مهارت‌های آن در بخش‌های دیگر آزمون سنجیده می‌شود.

آزمون‌های PBT و IBT تافل حتی در روش نمره دهی نیز تفاوت‌هایی دارند. چرا که سطح نمره تافل IBT را از محدوده ۰ الی ۱۲۰ حساب می‌کنند و این در حالی است که نمره دهی PBT در محدوده ۳۱۰ الی ۶۷۷ انجام می‌شود.

روش برگزاری و ساختار آزمون تافل

آزمون TOEFL برای سنجش تسلط داوطلبین به مهارت‌های اصلی زبان انگلیسی از خواندن، نوشتن، گوش دادن و در نهایت گرامر تدوین شده ‌است. البته با طراحی روش برگزاری IBT حتی بخش صحبت کردن به‌ جای گرامر در ساختار آزمون قرار دارد. روش برگزاری و نوع طراحی سوالات هر کدام از این بخش‌ها متفاوت هستند که به قرار زیر بررسی می‌کنیم.

ساختار آزمون Listening (شنیداری)

ارائه یک فرمول معین برای ساختار بخش Listening تافل امکان‌پذیر نیست و به ‌راحتی نمی‌توان گفت که طراحان آزمون هر بار از چه الگویی استفاده می‌کنند. اما در کل مدت زمان این بخش از آزمون ۴۱ الی ۵۷ دقیقه است و در طول اجرای آن داوطلبین لازم است تا به ۲۸ الی ۳۹ سوال پاسخ دهند. تمام سوالات از میان فایل‌های صوتی آزمون استخراج شده‌اند.

در شرایط معمول فایل‌های صوتی آزمون Listening شامل ۳ سخنران و ۲ مکالمه است که با طراحی ۲۸ سؤال برای داوطلب تکمیل می‌شود. اما گاهاً در برخی آزمون‌ها از ۴ سخنران و 3 مکالمه و طراحی ۳۹ سوال استفاده‌ شده است. طول فایل‌های صوتی مکالمه معمولاً بین ۲ الی 2.5 دقیقه است. این در حالی است که طول فایل‌های صوتی سخنرانی اندکی بیشتر و ممکن است تا 5.5 دقیقه ادامه پیدا کند.

داوطلبین فقط می‌توانند یک‌بار به فایل‌های صوتی گوش دهند و در عین ‌حال حین اجرای فایل صوتی مکثی وجود ندارد. از طرفی زیرنویس و یا رونوشتی از متن مکالمات و یا سخنرانی‌ها ارائه نمی‌شود؛ اما در صورت استفاده از لغات کاملاً تخصصی سخنران‌ها ممکن است خود کلمه را در صفحه نمایش درج کنند.

آشنایی با سوالات بخش Listening

سوالات طراحی ‌شده در بخش شنیداری متنوع هستند که ساختار طراحی آنها را به ‌قرار زیر دسته ‌بندی می‌کنیم:

  • Main Idea Questions (سوالات ایده اصلی) :
    سوالاتی درباره موضوع مکالمات و یا سخنرانی‌ها هستند. بسته به اینکه در مکالمات و یا سخنرانی‌ها از چه نوع موضوعی صحبت شود و یا اینکه ریتم وابستگی به موضوع در طول فایل صوتی باقی بماند، این سوالات می‌توانند خیلی ساده و یا خیلی سخت طراحی شوند. در ساده‌ترین حالت ایده مکالمه در طول فایل صوتی تغییر نمی‌کند و قاعدتاً ریتم سوالات ایده اصلی ساده است. اما در مکالمات پیچیده‌تر ممکن است ایده مکالمه و یا سخنرانی در طول اجرای آن بارها تغییر کند و قاعدتاً با تغییر موضوع، پاسخ دادن به سوالات ایده اصلی اندکی دشوارتر است.
  • Detail Questions (سؤالات جزئی) :
    سوالاتی هستند که به جزئیات مکالمات و سخنرانی‌ها اشاره می‌کنند و قاعدتاً با دقت در گوش دادن مکالمات و سخنرانی‌ها قادر به پاسخ‌گویی آنها هستید.
  • Inference Questions (سوالات استدلالی) :
    سوالاتی برای ارزیابی تسلط داوطلب بر درک مطلب مکالمات و یا سخنرانی‌ها است. به نوعی که از داوطلب سؤالاتی درباره استدلال آنها از موضوع حین گفت‌وگو پرسیده می‌شود. گاهاً این سوالات آنچنان چالش‌ برانگیز هستند که ممکن است بخشی از مکالمه و یا سخنرانی در طول آزمون برای داوطلب پخش شود.
  • Opinion Question (سوالات نظردهی) :
    در حین فایل‌های صوتی مکالمه، افراد حاضر در آن فایل نسبت ‌به موضوعات مختلف نظراتی را مطرح می‌کنند. مثلاً ممکن است مکالمه صحبتی میان استاد و دانشجو باشد و هر کدام از این افراد درباره موضوعی خاص مخالف، موافق و یا گنگ و شگفت‌ زده شوند. سؤالات این شکل بر نظر افراد حاضر در مکالمه متمرکز شده ‌است.

ساختار آزمون Reading (خواندن) در تافل:

Reading مهمترین بخش در آزمون تافل است و اهمیت بالایی در کسب نمره نهایی این آزمون دارد. به ‌طور کلی طراحی این آزمون بر پایه منابع، کتاب‌ها و مطالعات سطح دانشگاهی تدوین شده ‌است و قاعدتاً بخش Reading می‌تواند مهمترین آزمون باشد.

بخش Reading در تافل شامل سه قسمت مستقل است و در کل مدت زمان اجرای آن ۵۴ دقیقه است و هر داوطلب لازم است تا به ۳۰ سوال که هر بخش شامل ۱۰ سوال است، پاسخ دهد. در عین ‌حال گاهاً روش برگزاری این بخش تغییر کرده و ممکن است که در بازه زمانی ۷۲ دقیقه و برای پاسخ ‌دهی به ۴۰ سؤال طراحی شود. هر متن از بخش‌های مختلف آزمون Reading در تافل تقریباً طولانی و در حدود ۷۰۰ کلمه است.

آزمون Reading صرفاً خواندن متون انگلیسی نیست، بلکه نحوه نگارش متون و در نهایت طراحی سؤالات به شکلی است که لازم است تا داوطلبین از قدرت آنالیز متن‌ها برخوردار باشند. برای همین ساختار سوالات بخش Reading بیشتر استدلالی است و به‌ قرار زیر آنها را بررسی می‌کنیم.

آشنایی با سوالات بخش Reading

همان‌ طور که اشاره کردیم، هدف از آزمون Reading تافل توانایی در آنالیز و تحلیل متون است تا سطح مهارت داوطلبین برای درک مطلب مطالب دانشگاهی، متون تخصصی و در کل مهارت کاربردی آنها ارزیابی گردد. ساختار سوالات این بخش به قرار زیر هستند:

  • Vocabulary Question (سوالات لغت):
    در این نوع سوالات معنی و یا مفهوم یک کلمه و یا یک عبارت موجود در داخل متن پرسیده می‌شود. قاعدتاً برای پاسخ به این سوالات لازم است تا از دایره لغات بالایی برخوردار باشیم. در عین ‌حال معمولاً ریتم طراحی سوال به شکلی است که می‌توان با درک مطلب و حذف گزینه‌های نامربوط پاسخ صحیح را استخراج کرد.
  • Detail Questions (سؤالات جزئی):
    سوالاتی هستند که در مورد اطلاعات قید شده در متن‌ها پرسیده می‌شوند. سؤالات جزئی متداول‌ترین نوع سوالات مفهومی در بخش Reading هستند که وارد جزئیات متن‌ها شده و برای پاسخ‌دهی به آنها لازم است تا کل متون را به ‌درستی آنالیز کرده باشید.
  • Pronoun Questions (سوالات ضمیری):
    سوالاتی است که به مرجع یک ضمیر در داخل متن انگلیسی آزمون اشاره می‌کنند. سؤالات ضمیری در کل از آسان‌ترین نوع سوالات Reading محسوب می‌شوند.
  • Inference Questions (سوالات استدلالی):
    چالش برانگیزترین تیپ سوالات در آزمون تافل هستند که به مانند سوالات جزئی به درون متن رفته و موضوعاتی را مطرح می‌کنند. اما چالش این سوالات در این است که پاسخ آنها در متن انگلیسی موجود نیست و باید با استدلال و تحلیل آنها را حل کنید.
  • Paraphrase Questions (سوالات نقل بیان):
    در این نوع سوالات گزینه‌هایی با عنوان نقل بیان از بخش‌های متون مطرح می‌شوند. داوطلبین باید بتوانند نکته‌های موجود در متن اصلی را شناسایی کرده و گزینه درست نقل بیان را پیدا کنند.
  • Summary Questions (سوالات چکیده متن) :
    معمولاً چالش برانگیزترین نوع سوالات بخش Reading در آزمون تافل هستند که در آنها چکیده کلی متن مورد سوال قرار می‌گیرد. معمولاً این نوع سوال به این شکل طراحی می‌شوند که یک جمله به ‌عنوان ایده اصلی متن قرار داده می‌شود و داوطلبین لازم است تا ۳ جمله دیگر را از میان ۶ جمله سوال به ‌عنوان اصلی‌ترین ایده متن تکمیل کنند.
ساختار آزمون Speaking (اسپیکینگ) در تافل

ساختار آزمون Speaking (اسپیکینگ) در تافل

در آزمون تافل IBT بخش Speaking (صحبت کردن) قرار دارد که مدت زمان اجرای آن خیلی کوتاه‌تر از دو بخش دیگر و در حد فاصل ۱۷ دقیقه برگزار می‌شود. در این مدت ۱۷ دقیقه نیز ۴ تیپ سوال Speaking تدوین شده ‌است. نمره دهی این بخش نیز با توجه به مهارت داوطلبین در به ‌کارگیری درست کلمات، عبارت‌ها، اصطلاحات، گرامر، دامنه لغات و حتی تلفظ صحیح در مقیاس ۰ الی ۳۰ نمره داده خواهد شد.

آشنایی با سوالات Speaking در آزمون تافل

بخش Speaking بر پایه ارزیابی مهارت داوطلبین در صحبت کردن و هر نوع ارتباط کلامی و حتی توانایی ارائه سخنرانی تنظیم شده ‌است که به قرار زیر هستند:

  • سؤالات بر پایه سخنرانی مستقل:
    در این نوع سوالات از داوطلبین خواسته می‌شود که راجع‌ به موضوعی خاص سخنرانی کنند. داوطلبین لازم است تا در سخنرانی خود برنامه‌ریزی داشته باشند و تا حد ممکن ریتم صحبت رسمی را در پیش بگیرند. برای ایراد سخنرانی نیز به هیچ متن و یا فایل صوتی دسترسی ندارید. در ادامه ممکن است که از داوطلبین سوالاتی گفتاری تلفیقی پرسیده شود. به ‌این ‌ترتیب که حین پاسخ دهی و ایراد سخنرانی لازم است تا متن را خوانده و یا به مکالمه‌ای گوش فرا دهید. معمولاً موضوع سخنرانی‌ها ارائه نظرات شخصی شما از یک موضوع اجتماعی است.
  • سؤالات تلفیقی علمی (گوش دادن و خواندن):
    این سؤالات با هدف ارزیابی مهارت داوطلبین برای بیان مکالمات و صحبت‌های دانشجویی و در کل آکادمیک و تخصصی است. به شکلی که داوطلب باید بتواند مهارت خود در بیان موضوعات تخصصی و علمی را اثبات کند. برای انجام چنین سؤالاتی یک متن کوتاه تقریباً ۱۰۰ کلمه‌ای در اختیار داوطلب قرار می‌گیرد که درباره یک موضوع دانشگاهی است. سپس فایل صوتی درباره توضیحی از متن پخش خواهد شد. در نهایت این شما هستید که باید درباره موضوع مطرح‌ شده یک صحبت کوتاه، خلاصه وار اما دقیق و هدفمند را ارائه کنید.
    • سؤالات تلفیقی زندگی دانشجویی (گوش دادن و خواندن):
      در این نوع سوالات نیز با چالش‌های زندگی دانشجویی روبه‌رو هستیم. ریتم طراحی این سوالات به این شکل است که متنی کوتاه در حد یک عبارت ۱۰۰ کلمه‌ای در اختیار داوطلب قرار می‌گیرد. در این متن به رویدادهای معمول زندگی دانشجویی مثلاً تغییر برنامه کلاس‌ها و… اشاره شده ‌است. سپس به یک مکالمه کوتاه درباره آن گوش خواهید داد. در این مکالمه افراد اظهار نظرهای شخصی و متفاوتی درباره موضوع دارند. حالا این شما هستید که باید صحبتی کوتاه از موضوع و جمع‌بندی مکالمه افراد را ارائه کنید.

نکته‌هایی برای موفقیت در آزمون TOEFL بخش Speaking

Speaking از بخش‌های چالش‌ برانگیز در آزمون تافل است و قرار است تا به مانند یک فرد انگلیسی ‌زبان گفت‌وگو کنید. در عین ‌حال وجود سوالات تلفیقی روش پاسخ‌دهی به این بخش را دشوارتر می‌کند. برای موفقیت در آزمون TOEFL بخش Speaking نکات زیر را مد نظر داشته باشید:

  • هر اندازه سطح گفتار بالاتر و حرفه‌ای‌تر باشد، کسب نمره بهتر امکان‌پذیر است. استفاده از کلمات مناسب، دایره کلمات گسترده و همچنین رعایت گرامر معیار حرفه‌ای بودن مکالمه شما است. در عین ‌حال برای به ‌کارگیری در کلمات متنوع و گسترده دقت کنید. قاعدتاً استفاده نامناسب از کلمات، تأثیر منفی در کسب نمره آزمون تافل دارد.
  • بهره‌مندی از لهجه در گفتگو یکی از معیارهای کلیدی نمره‌دهی است. اما به‌ هر حال تلاش برای کسب لهجه دشوار است و لازمه آن تمرین زیاد است و قاعدتاً عدم توانایی در این فاکتور تأثیر منفی دارد.
  • مهم است که کاملاً طبیعی صحبت کنید. گویی در حال صحبت به زبان مادرزادی هستید و قاعدتاً در شرایط عادی به مانند یک ربات یکنواخت صحبت نمی‌کنید. تغییر لحن و بیان احساسات حین صحبت امری کلیدی است.
  • سرعت بیان از آیتم‌های مهم در نمره‌دهی بخش Speaking است. صحبت کردن با سرعت طبیعی و یکنواخت بدون مکث در کسب نمره دیده می‌شود. در عین ‌حال صحبت با مکثی طولانی، تکرار بی‌دلیل کلمات، فکر کردن حین گفتگو و… بر‌ سرعت بیان تأثیر منفی دارند.
  • تا آنجا که می‌توانید مهارت خود در گفت‌وگویی روان، بدون مکث و مسلط به واژگان با تلفظ صحیح را تمرین کنید.
ساختار آزمون Writing (نوشتاری) در تافل

ساختار آزمون Writing (نوشتاری) در تافل

بخش Writing (نوشتاری) آخرین مرحله در آزمون تافل است که در دو بخش مستقل Integrated و Independent برگزار می‌شود.

  • بخش Integrated:
    بخش تحلیلی در آزمون Writing تافل است. در این بخش ابتدا یک متن که می‌تواند علمی و یا جنرال باشد، در اختیار داوطلب قرار می‌گیرد. داوطلب در طول ۳ دقیقه باید این متن را بخواند. سپس یک فایل صوتی پخش شده که فردی ادعای مطرح‌ شده در متن را تأیید و یا با آنها مخالفت می‌کند. در نهایت داوطلبین لازم است تا یک متن چکیده از ادعای متن اصلی و استدلال‌های موافق و مخالف فایل صوتی را خلاصه‌وار نگارش کنند.
  • بخش Independent:
    در این بخش داوطلب لازم است تا متن استدلال گونه را در مورد یک فایل صوتی که برای او پخش می‌شود، نگارش نماید. این متن باید از لحاظ گرامری درست باشد و در آن از چگالی کلمات مناسب و متنوع استفاده شود. در عین ‌حال لازم است تا استدلال‌ها از منطق کافی برخوردار باشند. نحوه نگارش متن در کسب نمره در این بخش از آزمون Writing حائز اهمیت است. نگارش متن باید ساختار یافته و با مقدمه، بدنه اصلی و در نهایت جمع‌ بندی تنظیم شود.

در آزمون Writing تافل استفاده از کلمات متنوع، بهره‌مندی از ساختارهای پیشرفته برای جمله سازی متون، کیفیت بالا در تهیه متنی ساختار یافته و در نهایت املای صحیح لغات حائز اهمیت است. از طرفی لازم است تا طول متن‌های نگارش شده از یک حد معین بیشتر باشد. در بخش Integrated به نگارش متن با حداقل ۱۵۰ کلمه و در بخش Independent به نگارش متن با حداقل ۲۵۰ کلمه نیاز است.

شرایط شرکت در آزمون تافل

شرایط شرکت در آزمون تافل ساده است و تقریباً هر کسی بدون توجه به مدرک تحصیلی و یا سن ‌و سال و ملیت می‌تواند در این آزمون شرکت نماید. به ‌طور کلی شرایط عمومی برای شرکت در آزمون تافل به قرار زیر هستند:

  • اگر چه این آزمون هیچ محدودیت سنی ندارد؛ اما برای افراد بالای ۱۶ سال توصیه می‌شود.
  • در حین برگزاری آزمون حق استفاده از مداد رنگی، هایلایت و لاک غلط‌گیر را ندارید.
  • در روز برگزاری آزمون ارائه اصل پاسپورت الزامی است. با کپی پاسپورت امکان ورود به جلسه را ندارید.
  • در طول برگزاری آزمون حق صحبت با ناظرین و افراد کناری را ندارید.
  • به ‌همراه داشتن دیکشنری و تجهیزات الکترونیکی و… ممنوع است.
  • خروج افراد از محل برگزاری آزمون بدون هماهنگی ممنوع است. در عین ‌حال می‌توانید برگه امتحانی را در صورت هماهنگی خارج کنید.
  • ثبت‌نام در دو آزمون تافل در دو تاریخ مجزا امکان‌پذیر نیست. مگر آنکه بین دو آزمون حداقل ۱۲ روز فاصله زمانی وجود داشته باشد.
  • نتایج آزمون تنها در اختیار خود داوطلب قرار می‌گیرد.

آزمون تافل مناسب چه کسانی است؟

شرایط شرکت در آزمون تافل برای همگان فراهم است. اما در کل چه کسانی به برگزاری و کسب نمره در این آزمون نیاز دارند:

  • تمام افرادی که تحصیلات دبیرستان را پشت‌ سر گذاشته و برای ادامه تحصیل دانشگاهی به ارائه مدرک زبان معتبر مانند تافل نیاز دارند. قاعدتاً در تمامی برنامه‌های مهاجرتی از قبیل تحصیل کارشناسی ارشد و یا تحصیل دکتری در کانادا و آمریکا ارائه این مدرک الزامی است.
  • تمامی افرادی که برای پذیرش شغل در شرکت‌های خصوصی و نهادهای دولتی سطح بالا و یا تمام کسانی که در برنامه‌های مهاجرتی مانند پذیرش شغل سطح صفر در برنامه ناک های شغلی کانادا و… اقدام می‌کنند.

در عین ‌حال از آنجا که مهلت اعتبار مدرک آزمون تافل تنها ۲ سال است، لذا شرکت در این آزمون برای افراد زیر ۱۶ سال توصیه نمی‌شود. چرا که با ورود به سن 18 سالگی و آغاز عرصه دانشگاهی قاعدتاً مهلت اعتبار مدرک آزمون تافل آنها پایان یافته است.

هزینه آزمون تافل

هزینه آزمون تافل

هزینه آزمون تافل با توجه به مقدار مبلغ تعیین ‌شده سازمان مجری این آزمون معین ‌شده است که البته در کشورهای مختلف به دلایل گوناگون که خارج از حوصله این مقاله است، متغیر می‌شود. در حال ‌حاضر هزینه شرکت در آزمون تافل در ایران ۲۶۵ دلار است. اما اگر مراحل ثبت‌نام و آزمون با تأخیر در حد فاصل ۷ الی ۲ روز باقیمانده به ‌روز آزمون انجام شود، مبلغ ۴۰ دلار بابت ثبت‌نام تأخیر دریافت می‌شود.

آزمون تافل هزینه‌های جانبی دیگری نیز دارد. به‌ عنوان مثال معمولاً داوطلبین در نظر دارند که مدرک آزمون خود را برای دانشگاه‌های هدف ارسال کنند. در حین ثبت‌نام آزمون تافل می‌توانید فهرست ۴ دانشگاه را معرفی کرده که ارسال نمره به آنها کاملاً رایگان انجام خواهد شد. در غیر این ‌صورت برای هر بار گزارش نمره به دانشگاه‌های مختلف دنیا مبلغ ۲۰ دلار دریافت خواهد شد.

پرداخت هزینه آزمون تافل کاملاً آنلاین و از طریق ابزارها مانند پی پال، ویزاکارت، مسترکارت و یا خرید ووچر تافل انجام می‌شود. همچنین در صورت لغو آزمون در حد فاصل ۴ روز باقیمانده تا روز برگزاری آزمون ۵۰ درصد از هزینه عودت خواهد شد. در عین ‌حال اگر در بازه ۷ روزه پس ‌از ثبت ‌نام آزمون تافل برای لغو آن اقدام کنید، کل هزینه آزمون تافل را دریافت خواهید کرد.

ووچر تافل یکی از بهترین روش‌های پرداخت هزینه برای کسانی است که به روش‌های پرداخت پولی از طریق سازوکار جهانی دسترسی ندارند. ووچر تافل یک کد ۱۶ رقمی است که توسط سازمان ETS مجری برگزارکننده آزمون تافل به مراکز برگزارکننده تخصیص داده می‌شود. مراکز، این کد را به داوطلبین می‌فروشند و به ‌این ‌ترتیب فرصت شرکت در آزمون بدون نیاز به استفاده از خدمات پولی بین‌المللی امکان‌پذیر است.

پیش از ثبت‌نام در آزمون زبان آلمانی به خاطر 

نحوه ثبت نام در آزمون تافل

نحوه ثبت نام در آزمون تافل از طریق ایجاد یک حساب کاربری در سایت ETS انجام می‌شود. برای این‌کار لازم است تا در بخش تافل از وب‌سایت ETS وارد شده و با درج نام کاربری و User Name یک اکانت شخصی بسازید.

در ادامه مراحل ثبت‌نام آزمون تافل سایت ETS لازم است تا نوع آزمون را تعیین کنید. شما می‌توانید از میان انواع آزمون PBT و یا IBT یکی را انتخاب کنید. در گام بعدی لازم است تا مرکز برگزاری آزمون را با جزئیات مکان جغرافیایی و تاریخ برگزاری انتخاب کنید. در این مرحله به تمامی شهرها و مراکز مجاز زمان برگزاری آزمون تافل دسترسی دارید.

در مرحله انتخاب زمان برگزاری آزمون تافل به تمامی تاریخ‌ها در هر ماه دسترسی دارید. اما در این ‌میان با تاریخ‌هایی مواجه هستید که به رنگ قرمز نمایش داده می‌شوند. این تاریخ‌ها در شرایط ثبت‌نام با تأخیر قرار گرفته و شرکت در آنها مستلزم صرف ۴۰ دلار هزینه بیشتر است. در پایان نیز لازم است تا ساعت دقیق برگزاری آزمون خود را تعیین نمایید. در نهایت با صفحه تکمیل اطلاعات هویتی روبرو هستید. برای تکمیل اطلاعات هویتی خود به اطلاعاتی از گذرنامه، کارت ملی، گواهینامه و اسناد هویتی معتبر نیاز دارید. البته قرار نیست تا همگی این آیتم‌ها را پر کنید. پر کردن اطلاعات گذرنامه و کارت ملی کفایت می‌کند.

لازم به ذکر است که می‌توانید در پایان مراحل ثبت‌نام، فهرستی از دانشگاه‌ها برای ارسال نمرات آزمون خود را معرفی کنید. این بخش با عنوان Free Score Recipients معرفی شده و برای ارسال نمره آزمون تا ۴ دانشگاه کاملاً رایگان است. در آخرین مرحله از نحوه ثبت نام در آزمون تافل نیز لازم است تا هزینه شرکت در آزمون را پرداخت کنید.

مکان برگزاری آزمون تافل

مکان برگزاری آزمون تافل

مکان برگزاری آزمون تافل در ایران کاملاً محدود و برای چند شهر اصلی مراکز استان در نظر گرفته شده‌ است. شهرهای برگزارکننده آزمون تافل در ایران شامل موارد زیر هستند:

شهر

مراکز برگزارکننده آزمون تافل

اصفهان

دانشگاه اصفهان (میدان آزادی- خیابان دانشگاه- دانشکده زبان‌های خارجی)

تبریز

دانشگاه تبریز (بلوار ۲۲ بهمن- خیابان امام ‌خمینی)

تهران

مؤسسه علامه سخن (خیابان ولیعصر- میدان ونک-کوچه نگار-پلاک ۳۵)

مجتمع آموزشی امیربهادر (پایین‌تر از میدان ولیعصر- بن‌بست صدف- پلاک ۱۰)

دانشگاه خاتم (خیابان ملاصدرا- خیابان شیراز شمالی- خیابان حکیم اعظم)

سازمان سنجش (خیابان کریم‌خان- بین خیابان استاد نجات‌اللهی و سپهبد قرنی)

مؤسسه آموزش عالی اندیشه معین (بزرگراه یادگار امام- نرسیده به فرحزاد- خیابان ایثارگران شمالی)

قزوین

دانشگاه البرز (اتوبان کرج- آبیک- شهرک دانشگاهی اندیشه- دانشگاه دانش البرز)

آمل

دانشکده علمی کاربردی فولادین ذوب آمل (خیابان امام‌خمینی- آفتاب ۳۶- میدان حر- سمت راست- مرکز آموزش علمی فذا)

بابل

مؤسسه آموزش عالی علوم و فناوری آریان (امیر کلا- کمربندی- نبش خیابان دانشگاه)

ارومیه

مؤسسه آوا تاک (خیابان امامت- نرسیده به کوی مهندسین)

یزد

دانشگاه امام جواد (صفائیه- بلوار شهیدان اشرف- خیابان جواد الائمه)

زنجان

مؤسسه آموزشی گسترش (جاده گاوا زنگ- بالاتر از بیمارستان آیت‌الله موسوی- بلوار مهرانه)

کرمان

مؤسسه آموزش عالی کرمان (بزرگراه عاشقان- ولایت نرسیده به جاده جوپار- شهرک دانشگاهی صادقیه)

اهواز

مؤسسه اندیشه روشن گویا (منطقه کیان پارس- خیابان یازدهم غربی- پلاک ۱۴۵

مقایسه آزمون تافل با آیلتس

تافل (TOEFL) و آیلتس (IELTS) دو آزمون معتبر با رویکرد بین‌ المللی برای ارزیابی مهارت‌های زبان داوطلبین هستند که در جمع بزرگی از کشورها برگزار شده و اعتبار آن در ابعاد بین ‌المللی است. تمامی دانشگاه‌های انگلیسی‌ زبان در سراسر دنیا مدرک هر دوی این آزمون‌ها را می‌پذیرند و حتی به‌ عنوان پیش‌ نیاز پذیرش دانشگاهی معرفی شده‌ است. در عین ‌حال این دو آزمون تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند.

هدف از مقایسه آزمون تافل با سایر آزمون های ورودی دانشگاه های کانادا خصوصاً آیلتس در بررسی روش برگزاری، اعتبار و در کل ارزیابی مهارت‌های زبانی است. برای بررسی و مقایسه آزمون تافل با سایر آزمون های ورودی دانشگاه های کانادا از طریق معادل سازی CLB کافی است این آزمون را با آیلتس مقایسه کنیم. این تفاوت‌ها به قرار زیر هستند:

  • فرمت برگزاری آزمون:
    هر دو آزمون آیلتس و تافل در قالب کاغذی و یا کامپیوتری برگزار می‌شوند.
  • هزینه شرکت در آزمون:
    هزینه آزمون تافل در حدود ۲۰۰ دلار است و این مقدار بسیار کمتر از هزینه شرکت در آزمون آیلتس است. البته هزینه آزمون آیلتس در کشورهای مختلف متغیر است.
  • مدت زمان اجرای آزمون:
    مدت زمان اجرای آزمون تافل ۴ ساعت است. این در حالی است که آیلتس در مدت ‌زمانی بسیار کوتاه‌تر ۲ ساعت و ۴۵ دقیقه برگزار می‌شود.
  • فرمت پخش اسپیکینگ:
    در آزمون تافل هر نوع اسپیکینگ از طریق پخش کامپیوتری است و داوطلبین در میکروفن صحبت می‌کنند. اما در آیلتس از یک نفر ممتحن استفاده شده ‌است.
  • استراحت میان آزمون:
    در آیلتس وقت استراحتی وجود ندارد؛ اما در تافل یک استراحت ۱۰ دقیقه‌ای میان بخش‌های Listening تا Speaking در نظر گرفته شده ‌است.
  • لهجه:
    تافل بر مبنای لهجه آمریکای شمالی، UK و استرالیا شکل ‌گرفته است. اما در آیلتس علاوه‌ بر این موارد می‌توان به لهجه کانادایی و یا نیوزلندی نیز استناد کرد.
  • زمان برگزاری در سال:
    زمان برگزاری آزمون تافل در سال بسیار زیاد است. غالباً در بیش ‌از ۵۰ نوبت برگزار می‌شود. اما تعداد آزمون‌های آیلتس در هر سال محدود است و بیشتر از 40 بار نیست.
  • مقیاس نمره‌دهی:
    نمره‌دهی آیلتس به شکل تراز شده در حد فاصل ۰ تا ۹ است. این در حالی است که نمره تافل را در حد فاصل ۰ الی ۱۲۰ ارزیابی می‌کنند.
  • حداقل نمره پذیرش دانشگاه‌های بین‌المللی:
    برای پذیرش دانشگاه‌های انگلیسی ‌زبان در سراسر دنیا به حداقل نمره ۴ در آیلتس و یا ۷۸ در تافل نیاز دارید. البته این معیار یک عدد حداقلی است و قاعدتاً ارزش‌گذاری در دانشگاه‌های معتبر بالاتر است.

منابع آزمون TOEFL

آزمون تافل آن‌قدر مهم، محبوب و کاربردی است که متقاضیان بسیار زیادی در سراسر جهان دارد. همین موضوع باعث شده تا مؤسسات بی‌شماری در سراسر دنیا برای تهیه منابع آزمون TOEFL اقدام کنند. البته همگی این منابع قابل ‌اعتماد و مفید نیستند. در ادامه برخی از بهترین منابع آزمون TOEFL را معرفی می‌کنیم:

  • کتاب Barron¢s TOEFL:
    یکی از بهترین منابع آزمون TOEFL است که در نگارش آن از ۸ آزمون شبیه‌سازی استفاده ‌شده است. در این کتاب حتی از ارجاعات آنلاین برای مطالعه دقیق‌تر و تکمیل مطالب استفاده ‌شده است.
  • کتاب The Official Guide to The TOEFL IBT:
    این کتاب تنها مرجع آموزش رسمی است که توسط ETS (مؤسسه برگزارکننده آزمون تافل) تأیید شده ‌است. تمامی سوالات و تمرین‌های درج شده در این کتاب چه از نظر ساختاری و چه از نظر سطح برگزاری آزمون به سوالات تافل شباهت دارند. در این کتاب به ۴ مدل آزمون آزمایشی تافل به ‌همراه فایل‌های صوتی دسترسی دارید.
  • کتاب TOEFL IBT Prep Plus:
    این کتاب یکی از کامل‌ترین و در عین ‌حال بهترین منابع آزمون TOEFL است و با رویکرد شبیه‌سازی آزمون طراحی‌ شده است. استراتژی آموزشی مطرح ‌شده در این کتاب یکی از بهترین الگوهای آموزش زبان انگلیسی در سراسر دنیا است. البته این کتاب صرفاً برای تقویت مهارت‌ها و تسلط بر فضای آزمون تدوین شده ‌است و مناسب کسانی است که سطح آموزش پایه تافل رو سپری کرده‌اند.
  • کتاب Cambridge Preparation for the TOEFL Test:
    کتاب رسمی دانشگاه کمبریج برای آماده‌سازی شرکت در آزمون تافل است. در این کتاب به ۷ عدد آزمون شبیه‌سازی تافل دسترسی دارید.
  • کتاب Barron¢s Essential Words for the TOEFL:
    بهترین کتاب برای تقویت واژگان زبان انگلیسی است. این کتاب بر مبنای ۵۰۰ واژه پرتکرار در آزمون‌های تافل تهیه شده ‌است. همچنین برای هر واژه دایره کاملی از معانی، مترادف‌ها و چندین مثال ذکر شده ‌است.
وب‌سایت ها برای آمادگی آزمون تافل

وب‌سایت ها برای آمادگی آزمون تافل

وب‌سایت های آموزشی از بهترین روش‌ها برای شبیه ‌سازی آزمون تافل و آمادگی هر چه بیشتر است. در این وب‌سایت ها به امکانات آموزشی کامل دسترسی دارید و می‌توانید نحوه برگزاری آزمون را به شکل آنلاین و کاملاً شبیه ‌سازی اجرا کنید. بهترین این وب‌سایت ها جهت آمادگی آزمون تافل به قرار زیر هستند:

  • سایت ETS:
    سایت رسمی مؤسسه مجری تافل است. ثبت‌نام در این سایت رایگان است و به تمامی تست‌ها، فایل‌های صوتی، مقالات و… شبیه ‌سازی آزمون دسترسی دارید.
  • سایت Magoosh:
    یکی دیگر از سایت‌های برجسته برای شبیه‌ سازی آنلاین آزمون تافل است.
  • سایت Kaplan:
    در این سایت از امکاناتی همچون کلاس‌های آنلاین، آزمون شبیه ‌سازی آنلاین، مقالات آموزشی و تکنیک‌های موفقیت در آزمون TOEFL دسترسی دارید.
  • سایت English Central:
    یک سایت موفق برای یادگیری زبان انگلیسی است که به شکل تعاملی و با استفاده از فیلم‌های آموزشی شکل‌ گرفته است.

حداقل نمره آزمون تافل برای پذیرش در دانشگاه‌های آمریکا و کانادا

قاعدتاً می‌دانید که ارائه مدرک زبان شرط کاملاً تأثیرگذار برای پذیرش در تمامی دانشگاه‌های آمریکایی و کانادایی است. البته سیاست دانشگاهی در این کشورها متفاوت است. به ‌عنوان مثال در سیستم دانشگاهی کشور کانادا از مدرک معادل‌سازی CLB برای یکسان کردن نمره آزمون‌های معتبری همچون تافل و یا آیلتس استفاده می‌کنند. اما به ‌هر حال تافل یکی از معتبرترین آزمون‌های زبان برای پذیرش در دانشگاه‌های انگلیسی‌ زبان سراسر دنیا است.

در ادامه فهرستی از حداقل نمره برای پذیرش در دانشگاه های کانادا که آزمون تافل را قبول دارند و همچنین دیگر مؤسسات علمی و دانشگاهی آمریکایی و انگلیسی ارائه ‌شده است:

حداقل نمره تافل پذیرش دانشگاه‌های کانادا

نام دانشگاه

نمره تافل

دانشگاه تورنتو

۸۹

دانشگاه مک گیل

۸۶

دانشگاه بریتیش کلمبیا

۹۰

دانشگاه آلبرتا

۱۰۰

دانشگاه مونترال

۹۰

دانشگاه مک مستر

۸۶

دانشگاه اتاوا

۸۶

دانشگاه مونترال

۸۰

حداقل نمره تافل پذیرش دانشگاه‌های آمریکا

نام دانشگاه

نمره تافل

دانشگاه MIT

۹۰

دانشگاه استنفورد

۱۰۰

دانشگاه هاروارد

۱۰۴

دانشگاه تکنولوژی کالیفرنیا

۱۰۰

دانشگاه شیکاگو

۹۰

دانشگاه کلمبیا

۱۰۵

دانشگاه جان هاپکینز

۱۰۰

دانشگاه بوستون

۸۴

حداقل نمره تافل پذیرش دانشگاه انگلستان

نام دانشگاه

نمره تافل

دانشگاه کمبریج

۱۰۰

دانشگاه آکسفورد

۱۰۰

دانشگاه سلطنتی لندن

۱۰۰

دانشگاه UCL

۹۲

دانشگاه ادینبورگ

۹۲

دانشگاه بریستول

۹۰

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات اخیر

فهرست مطالب

رزرو مشاوره